vrijdag 9 april 2010

Pas op! Droomgevaar!

Dromen en fantaseren is heel gevaarlijk. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo. Daarom is het ook zo verraderlijk. Het is heel makkelijk. Je hoeft jezelf alleen maar de vrije hand te geven om te bedenken wat je wilt. En dan ook echt wat je maar wilt. Het is toch niet echt.
Het kan van alles zijn. Een relatie, een baan, een huis, een leven. Na verloop van tijd heb je dan wel zo ongeveer een beeld van hoe dat er dan uit zou moeten zien. Daar kun je lekker lang over doen. Steeds verzin je weer iets nieuws, of je stelt het beeld bij op basis van goede of slechte ervaringen. Je kunt je droom heel lang bewaren, het blijft jaren goed. Af en toe haal je hem weer even tevoorschijn, stoft het een beetje af en kijkt er nog eens goed naar. Ja, dat zou fijn zijn. Als dat zo was. Met een glimlach stop je hem weer terug op zijn plek. Ergens diep van binnen. Daar waar het veilig kan zitten en zich verder niet met je leven bemoeit.

Totdat het moment zich opeens aandient dat het zo ver is. Je schrikt je wezenloos. Daar had je niet op gerekend! Daar is opeens die man! Precies zoals je had bedacht. Hoe kan dat nou? Hoe wisten ze dat? Dat ik dat wilde?
En daar opeens dat huis. Ja, maar wacht even. Moet dat nu? Ik ken die man nog maar net. We zijn nog niet zo ver. En hoe moet dat? Het is geen paar sokken van de Hema.
Daar moet je goed en diep over nadenken. Uitzoeken. Wikken. Rekenen. Overleggen. Wegen. En beslissen.

Potverdikkie, nu wordt het opeens lastig. Dit was nou ook weer niet de bedoeling. Wat denkt die droom wel niet! Ik moet op vakantie deze zomer, en boodschappen doen zometeen en televisie kijken straks. Dan kan ik me toch helemaal niet gaan bezighouden met dromen die opeens uitkomen!
Ik kijk wel link uit voordat ik weer eens iets bedenk. Voor je het weet is het opeens echt waar. En of ik daar op zit te wachten....

9 opmerkingen:

quirk zei

He bah, ik heb er zo'n hekel aan als dat zomaar gebeurt!
Verrekte dromen.. :)

Impa zei

Ja! Daar zit je op te wachten. And it's only just started, baby. Dream on! (maar nu eerst Eastenders)
(Enneh... wel bellen met nieuws, he?)

pepperfly zei

Jawel, jawel, natuurlijk wachtte je daar op. Alleen was je aan het dromen en wist je het nog niet. Dat je er ECHT op wachtte. En weet je wat? Wakker is het zoveel leuker dan slapend..........

Noodles zei

Hmmm.. hier had ik je over willen uithoren tijdens het wandelen. Over welk huis hebben jullie het??? Ben verder helemaal niet nieuwsgierig.
Enniewee. Misschien toch maar een keer een borrel voordat we weer gaan wandelen..??

Maz zei

@Impa en Noodles: we gaan niet meteen verhuizen, hoor. Alleen komt er soms iets heel onverwacht op je pad. In de verkeerde volgorde zeg maar.
Maar wie weet....

Noodles zei

wat is dan de juiste volgorde?

Impa zei

@Noodles: Eerst de ware liefde en dan het huis? Oh nee, dat is juist precies hoe het is.
Ehm....

Maz zei

@Noodles en Impa: eerst een huis vinden voordat je weet of je het kunt betalen, hoe je dat wilt regelen, je eigen huis verkocht is, etc. Als we dat nu nog moeten gaan uitzoeken, overleggen, beslissen en regelen is Het Huis allang aan iemand anders verkocht als we er klaar voor zijn.

Jet zei

welneeeee, huizen staan tegenwoordig honderd jaar te koop alvorens ze weg zijn. En helemaal als ze eigenlijk voor jullie bedoelt zijn. is.
Goh, leuk voor jullie! Een huis! ;)