zondag 13 juni 2010

Mitsen en Maren

Huppelend kom je uit het kantoor van Noodzaak & Verlangen met je droom helder voor ogen. Met je hoofd in de wolken herhaal je steeds voor jezelf wat je ook al weer wilde en waarom en hoe fijn het zou zijn als het alvast zo ver was. Ongemerkt ga je de hoek om en sta je in een doodlopende straat. Je kijkt om je heen en ziet dat er aan het eind van de straat een deur open staat. Je loopt aarzelend naar binnen en ziet dan pas het bord.

Firma Mitsen en Maren
voor al uw twijfels en bezwaren
Advocaten

Meester Mitsen komt binnen, bekijkt je van top tot teen en zegt: "Hm. Hm.", waarop door een andere deur Meester Maren de ruimte betreedt. Enthousiast begin je te vertellen over je droom, over Noodzaak en Verlangen en hoe mooi het allemaal zal zijn. Meester Maren kijkt je aan, zegt "Ja, ja.", en pakt een glazen potje uit een la. Uit een kast met hoge deuren haalt Meester Mitsen nog meer potjes. Eén voor één draaien ze de deksels los. Verschillende soorten bijen, hommels, muggen en andere vliegende insecten komen uit de potjes de kamer in. Ze verzamelen zich om je hoofd en blijven daar rondjes vliegen. Het zoemt verschrikkelijk hard. "Wat gebeurt er toch? Wat doen jullie nou?", wil je vragen aan de twee advocaten. Maar als je tussen de bijen en vliegen door kijkt, zie je dat ze zijn verdwenen. En dan hoor je het. 
"Bzzz....maar wat alszzzzz"
Als wat?
"Zzzoooeeem....weet je het wel zekerzzooeemm?"
Eh, ja, want....
"Vvvvzzzzz...en hoe ga je dan.....zzzzvvvvvv"?
"Mnmmnmnm....heb je er wel aan gedacht ommmmmmnnnn"
Nou ja, dat zien we wel, maar....
"ZZZzzal het wel goedkomenmmnmnnnn..?"
En hoe je ook om je heen slaat, de insecten houden niet op. Tenslotte ren je naar buiten en slaat de deur achter je dicht. Net op tijd. Hijgend leun je nog even tegen de deur aan. Een zacht gezoem is nog hoorbaar door het dikke paneel heen. Terug, je moet terug. Je rent de hoek om, de straat uit, weer een hoek om. Waar was het nou ook weer? Dat kantoor met die twee rare mannetjes? Alle kantoren hebben hun luiken gesloten, ze zijn dicht voor het weekeinde. Zo ook het kantoor van Noodzaak en Verlangen. Je laat jezelf zakken op de stoep met je rug tegen de deur. En wacht.

8 opmerkingen:

Impa zei

Oooooooooooo.......... Wat mooi geschreven en wat een spannend verhaal. Ons arme verlangende hart...


















Ik kan niet wachten op de goede afloop.

Noodles zei

mijn nieuwsgierigheid groeit met de dag..

Jet zei

mitsen en maren zijn een stelletje klootzakken

:)

jet zei

Pluspunt: ze maken dat maz heul mooie stukjes gaat schrijven.

Noodles zei

ehm, schrijf je morgen verder...?

quirk zei

Geen beren uit de potjes?

Echt een goed verhaal Maz!

Maz zei

@Quirk: Nee, beren vind je op de weg. Maar op die weg waag ik mij niet.

Dit is MarsMania zei

Zat gisteren een hele dag opgescheept met mensen die iets te lang bij Meester Mitsen en Meester Maren hebben rondgehangen. Ik rende héél hard terug naar het kantoortje van Noodzaak & Verlangen (per ongeluk noemde ik het wel Verlangen is Noodzaak toen ik een vriendelijke voorbijganger de weg vroeg).